Európai Szakképzési Hét

 1. Falusi turizmus előkészítése - 2017.09.05. - 09.26.


HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Az egyik oktatott tantárgyunk a turizmus. Ezért ebben a tanévben az a szándékunk, hogy felfedezzük a falusi turizmus helyszíneit Erdélyben és Dél-Magyarországon. Ezért négy keddi napon beszélgetünk magáról a falusi turizmusról, annak előnyeiről, a követelményekről – hogyan kell kezdeni ha valaki vendéglátó szeretne lenni, hogyan kell reklámoznia egy idegenvezetőnek vagy utazási irodának, és miért jó megoldás ez a fiatalok számára. Beszélünk a közeljövőben meglátogatni kívánt helyekről, azok népességéről, látványosságairól, földrajzáról. 
Célunk, hogy a turizmusnak ezt a formáját megismerjék azok a tanulók, akik a jövőben a turizmusban szándékoznak dolgozni, és ők maguk tudják majd ajánlani a fiatal utazóknak, hiszen a falusi turizmus elérhető árú, tehát fiataloknak kiválóan alkalmas. Tanulóink gyakorlatban tanulják meg a szakma bizonyos fogásait. 

További információ:
http://www.corvin.hiszk.hu
 
 
 
 

 

2. Iskolánk szakkörei - 2017.09.20. - 12.12. 

 HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Újra csatlakozik iskolánk a november végén megrendezésre kerülő ESZH programsorozatához. A már hagyományosnak mondható Nyílt napunkon színes programokkal várjuk a képzéseink iránt érdeklődőket.

 

Azonban nem kell novemberig várnia azoknak, akik szeretnének betekintést nyerni iskolánk életébe. Az egészségügy, informatika, szépészet és sport képzéseink szeptember végétől kéthetente, összesen négy délután folyamán mutatják be szakköreik munkáját. Szeptember végén az egészségügy mutatkozik be, október első felében az informatika, második felében a sport, majd november elején a szépészet.

 

Elsősorban azokat a 7-8. osztályos tanulókat várjuk, akik érdeklődnek képzéseink iránt, de szívesen megismernék iskolánk tanórákon túli életét, a képzéseinkhez szorosan kötődő programjainkat is.

 

További információ:

http://www.eotvos.hiszk.hu

 

 

3. Egy szakma nem szakma - 2017. 09. 01. - 09.11. 

 

HSZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája
és Kollégiuma


Esti tagozatos felnőtt oktatás népszerűsítése. Célja olyan fiatal felnőttek felkutatása, akik munka mellett szívesen tanulnának egy új szakmát. Helyi vállalkozásokat keresünk fel az akciónk során, akik szívesen delegálják dolgozóikat egy újabb a vállalkozás tevékenységének megfelelő szakma elsajátítása érekében. Szakoktatóink és a gyakorlati oktatás vezető felkeresi a csongrádi ipari parkban működő cégeket, bemutatják az intézmény képzési kínálatát és szerkezetét.


További információ:

http://saghy.hu/