2020. június 24. (szerda)

A jövő szakembereit díjazták Csongrádon

Oklevéllel ismerték el a középiskolások Szakma Sztár versenyen elért eredményeit. Az idei megmérettetésen a járványhelyzet miatt a legtöbb szakmában csak az elméleti elődöntőket tudták megtartani, a gyakorlatit már nem, pedig volt olyan diák, akik száz százalékos, hibátlan dolgozattal került volna be a fináléba.

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Csongrádi Térsége elismerő oklevéllel és ajándékokkal jutalmazta a Sághy Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Szakma Sztár versenyen eredményesen szerepelt diákjait.

Az ünnepélyes oklevélátadón Horváth János, a CSMKIK Csongrád Térségi elnöke felidézte, hogyan indult évekkel ezelőtt a városi szakképzés és a kamara kapcsolata, illetve kiemelte a fiatalok remek teljesítményét.

– Tanulj, dolgozz és légy becsületes – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra a tanulókat.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere elmondta, a szakképzés évtizedekig el volt hanyagolva, de a gazdasági igények jelezték, hogy szükség van rá. A városvezető hangsúlyozta, törekednek arra, hogy a vállalkozások és az önkormányzat között szorosabb legyen a kapcsolat, valamint továbbra is támogatják a szakképzés minden ágát a városban. A város és a kamara példásan jó kapcsolatát emelte ki Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a tanulóknak pedig azt üzente, fontos, ha a végzős diákok a térségben maradnak és itt vállalnak munkát.

Ezt követően átadták az okleveleket, a kőművesek közül Debreczeni Ádám, Somodi Roland és Szikora Szilveszter kapott elismerést, utóbbi száz százalékos dolgozatával szerezte meg a megyei első helyet, ám a döntő elmaradása megfosztotta az országos sikertől. Az ácsok közül Gyarmati Zsoltot, a villanyszerelők közül Berta Balázs Zsoltot, a faipari technikusok közül Hegyi Ferenc Arnoldot ismerték el, utóbbi fiatal a Szakma Sztár országos döntőjében a hatodik helyet szerezte meg. Oklevelet kaptak a logisztikai ügyintézők is, közülük Keller Attila Zsoltot díjazták, a rendszergazdák közül pedig Újfalusi Nándor, Kócsó Márk Dominik, Kovács Dániel és Kovács Krisztián Marcell kaptak oklevelet.

Forrás: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-jovo-szakembereit-dijaz...

2020. június 24. (szerda)

SIKERESEN ZÁRULT A NYÁRI TÁBOR A HSZC EÖTVÖSBEN!

Sikeresen fejeződött be a HSZC Eötvös „infós” nyári tábora, amely a többi iskola közül elsőként nyitotta meg kapuit. A táborban általános iskolák 6-8. osztályos tanulói próbálhatták ki magukat a programozás számokkal teli színes világában.

A résztvevők megismerkedhettek többek között a „Doromboló cica” alkalmazás készítésével, a LEGO robotok sokszínű vezérlési és működési rendszerével, ahol a nebulók saját masinát is építhettek.

A tábor június 22-vel zárult, és reméljük, hogy jövőre is egy jó hangulatú táborban várhatjuk a programozni szerető kis palántákat!

2020. június 18. (csütörtök)

Ingyenes nyelvi képzések a HSZC-nél!

2020. június 16. (kedd)

KIVÁLÓSÁGI DÍJAT KAPTAK A HSZC TANÁRAI

A HSZC immáron második éve adja át a Kiválósági Díjat azoknak a pedagógusoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal hozzájárulnak intézményünk magas színvonalú oktatásához.

A díjat két pedagógusunk, Pipisné István Ildikó (HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), valamint Berényi Katalin (HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) vehették át.

A kitüntetéseket és okleveleket Árva-Nagy Sándorné főigazgató asszony és Hegedűs Zoltán kancellár adták át.

Gratulálunk tanárainknak az egész éves munkájukhoz!

Pipisné István Ildikó

Berényi Katalin

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Sághyba!

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Pollákba!

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Návayba!

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Kalmárba!

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Eötvösbe!

2020. május 14. (csütörtök)

Pótfelvétel a HSZC Corvinba!

Oldalak

Feliratkozás HSZC RSS csatornájára