Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak, hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is. A szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek igényeit szolgálja ki, a panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok feladatot kell egy személyben ellátnia.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- üzemelteti a vendéglátóhelyet;
- marketig tevékenységet végez;
- vendégekkel, partnerekkel kapcsolatot tart;
- konyhát üzemeltet;
- karbantartásokat biztosítja;
- ügyel a vendéglátóhely környezetére;
- takarítást folyamatosan precízen biztosítja;
- vendégek számára programokat szervez;
- logisztikai feladatokat ellát;
- gazdálkodási és pénzügyi ügyeket intéz;
- munkavédelmi, balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat betartja és betartatja;
- irányítja, szervezi és értékeli a munkatársak munkáját;
- kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szállásadókkal partneri viszonyt kialakítva működteti a vendéglátó egységét.
KÉPZÉS HELYE
Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
KÉPZÉS TERVEZETT INDÍTÁSA
2020-2021 tanév